Yazı: Çocuklar İçin İngilizce Dil Eğitimi

Çocuklar İçin İngilizce Dil Eğitimi

Çocuklar için İngilizce dil eğitimi temel dersler kadar ciddi derecede önemlidir. Bu sebeple çocuklar dil öğrenmeye teşvik edilmeli, onlara dil öğrenimi için doğru ortam oluşturmalıdır. Bunun için başta Ankara, İzmir, Adana, İstanbul, Kütahya, Bursa, İzmit, Samsun gibi büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen her yerinde İngilizce kursları mevcuttur. Çocuklar, okuldan farklı olarak kendi akranlarının bulunduğu bu kurslarda yeni öğretmenleri ile yeni bir sosyal platform elde ederler.

Daha çok kişi ile tanışırlar. Hem sosyalleşmiş hem de eğitim almış olurlar. Ayrıca artık bu kursların bir kısmında eğitmen olarak Amerikalı veya İngiliz tercih edilir. Türk öğretmenlerle dönüşümlü olarak derslere katılım gerçekleştirirler. Bu sayede çocuklar küçük yaşta kültür çeşitliliğine adapte olmaya başlar.

Çocuklar İçin İngilizce Dil Eğitimi

Çocuklar İçin İngilizce Dil Eğitimi

Çocuk Grupları İçin İngilizce Kursları

Türkiye genelinde her dil kursunun eğitime başlama yaşı bulunduğu şehrin öğrenci potansiyeli, kurs talebi ve öğretmen kadrosuna göre değişiklik gösterir. Ancak çocuk grupları ile çalışan kurslar 5 yaşından itibaren kurs paketlerini başlatırlar. 5-14 yaş aralığındaki çocuklar için her yaşa uygun sınıf oluşturarak seviyelerine göre öğrenme metotlarını işlerler.

Pandemi dönemi ile birlikte fiziki eğitime bir süre ara verildiği için online eğitimler ön plana çıkmıştır. İngilizce kursları da kendi sistemlerine uygun içerikler hazırlayarak online platformlar üzerinden eğitim vermeye devam etmiştir.

Ayrıca bu programların fiyatları daha uygundur. Yıllık olarak yapılan kayıtlarda bazen ekstra indirimler sağlanabilir. Kaçırılan dersler için belirli bir sınırlama kapsamında telafi dersleri vardır. Bazen toplu kayıtlar avantaja dönüşebilir. Dersler genelde30 dk ile sınırlı tutulur.

Çocuklara Ev Ortamında Dil Eğitimi Nasıl Sağlanır?

Çocuklar için dil eğitimi erken yaşlarda başlar. Eğitim için hiç bir zaman geç kalınmış değildir. Ama uzmanların tavsiye ettiği yaş aralıkları vardır. Her yaş aralığında öğrenme metodu değişir. Dil eğitiminin önemini çocuğunuz hangi yaşa gelirse gelsin fark ettiğiniz anda başlamalısınız. Bunun için evde de uygulamalar yapılabilir. Önemli olan çocuk için doğru ve gerekli bilgiyi ona aktarmaktır.

  • Kalıplaşmış kelimeleri öncelikli olarak öğretme
  • Müzik eşliğinde öğretme
  • Oyun oynayarak öğretme
  • Film izleyerek öğretme

En bilindik ve fayda sağlayan öğrenme ve öğretme metodları yukarıda verilmiştir.

1- Çok Yönlü Eğitimin Faydaları

Çocuklar için keyifli bir hâle getirilmek istenen İngilizce, öğrenimi arttırır. Çocuklar oyun, film ve müzik gibi aktivitelerden keyif aldığından bu aktiviteleri İngilizce formatında gerçekleştirmek onları ders işleme havasından çıkaracak ama yine de amacına hizmet edecek. Ayrıca çocuğun diğer kabiliyetlerinin gelişmesinin önünü açacaktır.

Şarkılar söyleyerek öğrenilen bir dil o dilin ses yapısını daha iyi kavramayı sağlar. Oyun oynayarak öğrenilen bir dil rekabet etme gücünü ve başarı hazzını arttırır. Oyunun çeşidine göre farklı hamleler yapabilme kabiliyetini geliştirir.

Film izleyerek öğrenme ise görseller ile desteklendiği için görsel hafızanın artmasına yardımcı olur. Tüm bu aktiviteler ile öğrenilen yeni bilgiler sonunda çocuktan yaptıklarını kendi cümleleri ve kelimeleri ile İngilizce olarak anlatmasını istemek ekstra pekiştireç görevi görür.

2-Ebevenylerin Görevi

Aile olarak ilk yapılması gereken çocuğun İngilizce eğitimi için okula başlama yaşını beklememektir. Yukarıda bahsedilen öğrenme metotlarını 3 yaşından itibaren çocuklara evde uygulayabilmek mümkündür. Biraz araştırma yaparak bu konuda doğru adımlar atabilirsiniz.

Çocuklar anne ve babaları ile yapılan aktivitelerden keyif alırlar. Bir arada yapacağınız etkinliklere İngilizceyi dahil ederek süreç için adım atabilirsiniz. Bu sayede okul yaşına gelene kadar yeterli düzeye gelecektir.

Çocuklar İçin İngilizce Dil Eğitimi

Çocuklar İçin İngilizce Dil Eğitimi

 

 

Bilgi için sizi arayalım?
Benzer Makaleler
Yorumlar