Dualingo Sınavı (“DET” Duolingo English Test) Nedir?

Dualingo Sınavı (“DET” Duolingo English Test) Nedir?

Genel Bakış

Dualingo Sınavı

Duolingo sınavı, dil yeterlilik sınavlarından birisi olup yurtdışında eğitim ve çalışma hayatında geçerliliği kabul edilen ve uygun fiyatıyla öne çıkan bir sınav türüdür.

Duolingo Sınavı Nasıl ve Nerede Yapılıyor?

Duolingo Sınavı online bir sınav olup, bilgisayar ve internet aracılığıyla yapılan bir dil yeterlilik sınavıdır.

Duolingo Sınavı Ne Kadar Sürer?

Duolingo Sınavı Ne Kadar Sürer

Duolingo sınavı 1 saat içerisinde tamamlanması gereken bir sınavdır. Bu sürenin ilk 5 dakikası öğrencilere sınavı tanıtmak için ayrılmış olup, sonraki 45 dakika boyunca uyarlamalı test yapılmaktadır. Bu uyarlamalı test içerisinde boşluk doldurma, test gibi soru tipleri bulunmaktadır. Kalan son 10 dakika ise konuşma ve yazma becerileriniz ölçülecektir. Son 10 dakikada yapılan testin kayıtlarının, Duolingo skorunuzu göndereceğiniz kurumlara da iletileceğini unutmayın.

Duolingo Sınavında Başarı Nasıl Ölçülüyor?

Duolingo Sınavında Başarı Nasıl Ölçülüyor?

Duolingo sınavında başarı puanınız 10 ile 160 puan arasında ölçülmektedir. Bu başarı puanı Bireysel Alt Skorlar ve Bileşen Alt Skorlar olarak 2 ana başlığın ortalaması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bireysel Alt Skorlar, Speaking, Writing, Reading ve Listening gibi değerlendirmelerin ortalamasıyla elde edilirken, Bileşen Alt Skorlar daha çok gündelik hayatta dilin kullanımına odaklı olarak bir ölçüm yapmayı hedefler ve Production, Literacy, Comprehension ve Conversation gibi alt başlıkların ortalaması alınarak elde edilir.

Dualingo Skorlar

Aldığınız DET (Duolingo English Test) puanlarını yukarıda bulunan skor tablosuna göre değerlendirebilirsiniz.

Duolingo Sınavı Ücreti Ne Kadar ?

Duolingo Sınavı Ücreti Ne Kadar

Duolingo sınavının çok tercih edilmesinin sebeplerinden birisi de fiyatının uygun olması. Aktif olarak bir kampanya döneminde olan Duolingo English Test tek seferlik fiyatı 65$, 2 kullanımlık fiyatı ise 110$ olarak fiyatlandırılmaktadır. Satın alımınız durumunda 21 gün içerisinde bu testleri uygulamış olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ödediğiniz ücretler boşa gidecektir.

Duolingo Sınavına Kaç Kez Girebilirim?

Satın alınan 1 test için, sınava 3 kere girme hakkınız bulunuyor. Bu haklar, internet bağlantınızın kopması, elektriğinizin kesilmesi gibi talihsiz olayların yaşanmasının önüne geçmesi için verilen bir haktır.

Aynı zamanda yılda 12 kez test satın alarak uygulama hakkınız bulunmaktadır.

Duolingo Sınavı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

DET (Duolingo English Test) çevrimiçi bir sınav olduğu için aşağıdaki maddeler sınavın sağlığı ve performansınız açısından kesinlikle dikkat edilmesi gereken hususlardır.

  • İnternet Bağlantısı Sağlığı: Sınav esnasında internet bağlantınızın kopmaması ve stabil olması sistemde bir hata oluşmaması açısından çok önemli bir konudur.

  • Ortam Müsaitliği: Sınav esnasında mikrofonunuz ve görüntünüz kayıt altında olacağı ve sonrasında başvuru yaptığınız kurumlara bu kayıtlar iletileceği için ortamda gürültü olmaması, temiz bir görüntünün sağlanması çok önemli olacaktır.

  • Kamera ve Mikrofon: Sınava başlamadan önce kesinlikle kamera ve mikrofonunuzu kontrol edin. Kayıtlar için kritik önem arz etmektedir.

  • Bilgisayarda Sadece Sınavın Açık Olması: Sınav sistemi bilgisayarınızın ekranını da kayıt altına aldığı için farklı bir sayfa açmak, araştırma yapmak gibi konuları kesinlikle yapmayın. Sınav yönetmeliğine göre yasaklar arasında sayılan bu işlemi yapmanız doğrultusunda hesabınız tamamen kapatılacak ve bir daha sınava giremeyeceksiniz.

  • Pasaport veya Kimlik Bulundurulması: Yanınızda kimlik bulundurmanız kesinlikle önemlidir. Sınav esnasında kameraya bu bilgileri göstermeniz istenecektir.

Duolingo Sınavı Sonuçları Nerelerde Geçerli?

DET (Duolingo English Test) Türkiye’de henüz kabul görmeye başlamış ve aktif olarak çok az kurum tarafından tanınmaktadır ancak hedefiniz yurtdışında okumak veya yurtdışında çalışmak ise bu sınav size çok uygun olacaktır. Amerika’da aktif olarak 4100 üzeri kurumda, Avrupa’da ise 630 üzeri kurumda kabul görmektedir. Nerelerde geçerli olduğunu detaylı bir şekilde sorgulamak için Duolingo English Test sayfasını ziyaret eddebilirsiniz.

Duolingo Sınavı Nasıl Bu Kadar Hızlı Sonuçlanıyor?

DET (Duolingo English Test) sonuçlarınız öncelikli olarak bir yapay zeka tarafından değerlendirilmektedir. Bütün cevaplarınızı, video ve ses kayıtlarınızı değerlendiren yapay zeka yanlış, hatalı, kural ihlali, şüpheli veya emin olunamayan kısımları derleyip değerlendirme yapan uzmanlara daha kolay değerlendirilmesini sağlayacak şekilde bir hazırlık yapıyor. Değerlendirmeyi yapan uzmanlar yapay zekanın hata yaptığını düşünürse tamamı ile sınavı kendisi değerlendiriyor. Bu zamana kadar yapay zekanın hata oranının çok düşük olduğunu ve genelde ihtiyaç duyulmadığını aktarıyorlar. Bu sayede çok hızlı bir şekilde sınav sonuçları elinizde oluyor.

Bu yazımızda sizlere DET (Duolingo English Test) Türkçe adıyla Duolingo Sınavının detaylı anlatımını yaptık. Bu konuda daha fazla bilgi almak için hemen bulunduğunuz şehire en yakın American LIFE Şubemiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Aynı zamanda diğer Dil Yeterlilik Sınavları hakkında bilgi almak için Sınav İngilizcesi sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Platformunuzu seçin ve paylaşın.
Dualingo Sınavı (“DET” Duolingo English Test) Nedir? Hakkında Detaylı Bilgi Alın
Benzer Makaleler
Bir Yorum Yazın